Mål i verdensklasse til verdens borgere

forogbagside
Nyt undervisningsmateriale fra og om ASP skolerne og deres indsatsområder.

Verdens ledere er blevet enige om nye og vigtige mål for fremtiden. I 2030 skal ekstrem fattigdom være udryddet, alle børn skal gå i skole, der skal være lige muligheder for piger og drenge, vi skal mindske drivhuseffekten og bruge jordens ressourcer bedst muligt. Alt sammen fordi vi gerne vil have et liv på jorden, som er godt for alle mennesker ligegyldigt, hvem de er, og hvor de bor. Men er det så ikke bare politikerne, der skal tage sig af de nye verdensmål? Svaret er nej, verdensmålene er for os alle, og vi kan kun opnå målene, hvis vi alle vil være med.

Denne bog og den tilhørende hjemmeside handler om skoler i Danmark, som har valgt at tage verdensmålene alvorligt. Skolerne er UNESCO ASP skoler, hvilket betyder, at de har tilsluttet sig UNESCOs principper og har fokus på uddannelse for bæredygtig udvikling og globalt medborgerskab.

Du kan blandt andet læse om krig, fred og konfliktløsning, børns og unges rettigheder, globalt medborgerskab og om uddannelse - det stærkeste våben til at ændre verden, og du kan blive klogere på, hvordan danske UNESCO skoler åbner sig ud mod verden og giver eleverne en bredere kulturforståelse.

Under Mål i verdensklasse her på hjemmesiden bogen i en dansk og en engelsk pdf version.
Desuden er der masser af inspiration til undervisningen i form af forslag til aktiviteter, materialer, internationale samarbejdsprojekter med videre.

Materialet er støttet af Danidas Oplysningsbevilling.  

 

Ved at browse denne side acceptere du automatisk vores cookie politik.